Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@01:35:41 GMT

مردم به شماره ۴۰۳۰، غربالگری کرونا پاسخ دهند

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۹۴۴۸

مردم به شماره ۴۰۳۰، غربالگری کرونا پاسخ دهند

سید وحید احمدی طباطبایی روز پنجشنبه در نشست خبری با محوریت ویروس کرونا در رابطه با احرای طرح غربالگری در استان کرمان گفت: در اجرای این طرح مراقبین سلامت و بهورزها از دانشگاه علوم پزشکی با شماره ۴۰۳۰ با مردم تماس گرفته و از آن ها در مورد علایم اصلی کرونا سئوال و راهنمایی های لازم را برای نحوه برخورد با این علائم به آن ها ارائه می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه بهترین سامانه برای خود ارزیابی و تست از راه دور برای بیماری ویروس کرونا را سایت salamat.gov.ir اعلام کرد و گفت: میزان استقبال مردم از این سایت در حدود ۸ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان بوده است که بیش از ۷۶ درصد موارد ثبت شده تاکنون پیگیری شده‌اند و برای ورود به این سامانه فقط کافی است که شماره تلفن همراه و کد ملی را وارد کرده و به سئوالات مربوطه درباره علائم بیماری جواب دهند.

وی همچنین خدمات مراکز ۱۶ ساعته درمانی را دانشگاه علوم پزشکی کرمان را در بین ۶۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور پیشتاز اعلام کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ بیمار به مراکز ۱۶ ساعته دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای بیماری ویروس کرونا مراجعه کرده‌اند.

احمدی طباطبایی افزود:  در ابتدای اپیدمی کرونا در استان کرمان، ردپای سفرها در موارد مبتلا دیده می شد اما اکنون تماس های خانوادگی باعث ابتلای افراد به ویروس کرونا وجود دارد که به صورت بومی این ویروس در حال حاضر در استان در حال گردش است.

وی کلیپ های منتشر شده در فضای مجازی را  با آدرس سایت com عمدتا تجاری دانست و گفت: کلیپ های منتشر شده توسط این سایت ها دارای اعتبار بالایی نیستند و سایت هایی چون  gov، ir، EBU.  از اعتبار بالایی برخوردار می باشند که می توان به مطالب این نوع سایت ها استناد کرد ضمن آنکه توصیه ما این است به جهت وسعت شبکه های مجازی و دسترسی بالای ارتباطی ، مردم از انتشار مطالبی که در فضای مجازی مطرح می شود و منبع و اعتبار خاصی ندارد جدا خودداری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان سرفه، نفس تنگی، تب و گلو درد را از علایم بیماری کرونا برشمرد و عنوان کرد: درمورد تنگی نفس بهترین راه پی بردن به این مساله این است که افراد می توانند تعداد تنفس خود را بشمارند (دم و بازدم یکی حساب می‌شود). طبق عرف بزرگسالان در هر دقیقه ۲۰ نفس می کشند که اگر بیشتر بود، توصیه می کنیم حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.

احمدی طباطبایی در ادامه افزود: در سطح ملی و استانی، همکاری بسیاری خوبی بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت بهداشت برای اجرای هرچه بهتر مصوبات ستاد مقابله با کرونا صورت گرفته است که در این راستا مردم می توانند شکایات و گزارشات تخلفات را در هر ساعتی با شماره ۱۱۴ سپاه و در ساعات اداری نیز با شماره ۱۱۱ استانداری اعلام کنند.

وی در رابطه با اینکه آیا افراد مبتلا بعد از بهبود از بیمارستان و گذران دوران نقاهت آیا ناقل می باشند گفت: فردی که دچار بیماری کوناشده است تا یک مدت زمان مشخصی می تواند ویروس کرونا را منتشر کند یعنی تا زمانی که دارای علایم عطسه، سرفه و آبریزش بینی باشد به عنوان ناقل شناخته می شود لذا از شروع بیماری حداکثر تا ۱۴ روز بعد احتمال ناقل بودن در آنها وجود دارد و حتی در برخی متون علمی آمده سه روز پس از پایان بیماری فرد می‌تواند به سرکار خود برگردد.

احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه ماسک N۹۵ می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا تا ۹۵ درصد موثر باشد گفت: در مراکز درمانی بیشتر از این ماسک ها استفاده می شود چرا که در تماس مستقیم با افراد مبتلا به ویروس کرونا هستند اما در بعضی از بخش‌ها طبق پروتکل های سازمان بهداشت جهانی باید لباس‌ها و وسایل حافظتی  برای کادرهای درمانی بیشتر استفاده شود.

وی در ادامه استفاده از وایتکس را به عنوان یک محلول ضدعفونی کننده و گندزدا دانست و گفت: این ماده برای استفاده باید صد در صد رقیق شده باشد و توصیه می شود افرادی که زمینه بیماری های تنفسی دارند کار رقیق کردن وایتکس را به هیچ عنوان انجام ندهند و یا حداقل در زمان استفاده از ماسک استفاده کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با اینکه آیا خبر انتشار ویروس کرونا از طریق هوا صحت دارد یا خیر گفت: در برخی از مکان‌های پزشکی به طور مثال در بخش های ICU و عفونی و ... احتمال آنکه ویروس کرونا در هوای آن محدوده تا چند ساعت وجود داشته باشد، هست اما در سایر فضاهای عمومی و سربسته احتمال اینکه در ویروس کرونا هوا معلق باشد، بسیار کم است.

وی در ادامه در خصوص ضایعات مغزی جبران ناپذیر به برخی افراد مبتلا به کرونا به دلیل کمبود اکسیژن گفت: ضایعه ریوی ایجاد شده توسط کرونا مثل ضایعه مشابه بمباران شیمیایی است و وقتی اکسیژن خون پایین می‌افتد ممکن است بر روی مغز هم تاثیر بگذارد.

احمدی طباطبایی افزود: فردی که به کرونا مبتلا شده است تا زمان درمان قطعی به خانه اجازه رفتن را ندارد و با توجه به حال بیمار در بیمارستان و یا به نقاهتگاه انتقال داده خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه رفتار اپیدمی کرونا را به رفتار اجتماعی مردم  بستگی دارد گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد مردم همکاری خوبی داشته و مسائل فاصله گذاری های اجتماعی و بهداشت فردی را رعایت می کنند و ۳۰ درصد افراد جامعه مسئولیت پذیری شان در این قضیه ضعیف بوده است و پیش بینی ما نیز این است که ظرف دو هفته آینده به دلیل این موارد رعایت نشده از جمله دیدو بازدیدهای عید و سفرهای نوروزی افزایش موارد مبتلا به ویروس کرونا را در استان شاهد باشیم.

وی با توجه به اینکه بیماری کرونا یک  ویروس جدید است و رفتار بعدی آن قابل پیش بینی نیست افزود: استان کرمان هم اکنون در موج اول کروناست و به صورت خوش بینانه پیش بینی می شود که تا اردیبهشت ماه سال جاری درگیر و شاهد موج های بعدی این بیماری در آینده باشیم اما در این خصوص نمی توان در حال حاضر به طور قطعی اظهار نظر کرد.

احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه اتباع افغان غیرمجاز در رابطه با شیوع ویروس کرونا مشکل ساز هستند گفت: مرزهای کشور به ویژه استان کرمان را به دلیل همجواری با استان سیستان و بلوچستان باید با جدیت و به خوبی کنترل کنیم .

برچسب‌ها خبرگزاری جمهوری اسلامی کرمان علائم کرونا پروندهٔ خبری کرونا و معضل بازار لوازم پیشگیری از آن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خبرگزاری جمهوری اسلامی کرمان علائم کرونا خبرگزاری جمهوری اسلامی کرمان علائم کرونا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان احمدی طباطبایی ویروس کرونا استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۹۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در حاشیه پانزدهمین دوره همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: روزانه ۵۰۰ میلیون آزمایش در کشور انجام می‌شود که این اطلاعات می‌تواند در تکمیل پرونده الکترونیک سلامت بسیار کمک کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بنا بر این گزارش؛ با وجود الزام قانونی اتصال همه گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی برای اتصال به پرونده الکترونیک سلامت؛ وزارت بهداشت هنوز شرایط این اتصال رو برای آزمایشگاه داران فراهم نکرده است.
به گفته دکتر شهروز همتی، حدود ۵ هزار آزمایشگاه دولتی و خصوصی در کشور فعال و نرم افزارهایشان به روز است و اگر شرایط اتصالشان به پرونده الکترونیک سلامت فراهم شود می‌توانند به راحتی متصل شوندوی در خصوص ثمرات اتصال آزمایشگاه‌ها به پرونده الکترونیک سلامت افرود: در این صورت مسئولان نظام سلامت می‌توانند در هر لحظه آمار بگیرند که مثلا امروز چند مورد سرطان سینه داشتیم یا این ماه آمار مبتلایان به این نوع بیماری چقدر بوده یا در طول سال چقدر است، یا آمار مبتلایان به تب مالت چقدر است یا آمار فلان بیماری عفونی در کشور چقدر است، آیا این بیماری که شیوع پیدا کرده از میانگین عادی گذشته و در حال تبدیل به یک همه گیری است؟ اما هنوز اجرایی نشده و امیدواریم که در این دولت اجرایی شود. پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در برج میلاد برگزار شد و در حاشیه این همایش ۴ روزه، نمایشگاهی با مشارکت ۲۱۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان علوم آزمایشگاهی برگزار شده است. دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی گفت: چند شرکت ما دستگاه‌های اتوماسیون مربوط به آزمایشات شیمی خون را تولید کرده اند که تا حد زیادی ما را از واردات این دستگاه بی نیاز کرده است. دکتر غلامرضا حمزه لو با بیان اینکه ۸۰ درصد تشخیص بیماری‌ها از مسیر آزمایشگاه انجام میشود به همین خاطر باید به تجهیزات و ملزومات آزمایشگاهی نگاهی ویژه داشت افزود: کشور ما در یک گزارش همه گیری به سمت بیماری‌های غیرواگیر مثل فشار خون دیابت انواع سرطان‌ها بیماری‌های تنفسی هست که روز به روز افزایش می‌یابد و بار تشخیصی اینها در حوزه آزمایشگاه است و قاعدتاً وزارت بهداشت بیشتر از قبل باید به تجهیزات و کیت‌ها بپردازد. دبیرعلمی همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی با بیان اینکه تجهیزات فناورانه آزمایشگاهی مثل آنالیزور‌های پیشرفته وارداتی است و آنچه وابستگی ایجاد کرده دستگاه‌های هایتک هست، اما حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد ملزومات آزمایشگاهی و حدود ۶۰ درصد کیت‌های مورد استفاده کشور در داخل تولید می‌شود. بنا بر این گزارش با وجود صرفه جویی ۵۰ درصدی و جلوگیری از خروج ارز به دلیل تولید داخلی کیت‌ها و ملزومات آزمایشگاهی، اما این صنعت همچنان متاثر از تکانه‌های ارزی و نیازمند حمایت‌های دولتی است. به گفته دکتر امیرحسن زرنانی دبیر علمی همایش، مواد اولیه بسیاری از همین کیت‌های تولید داخل نیز وارداتی است و همه وابستگی ارزی دارند و وقتی ارز گران شود تولیدات داخلی نیز افزایش قیمت پیدا میکنند و متاسفانه آزمایشگاه‌ها برای تامین مواد اولیه و تجهیزات مجبورند نقدا خرید کنند، اما دریافت مطالباتشان از بیمه‌ها یکسال طول می‌کشد و همین عدم توازن باعث می‌شود آزمایشگاه‌ها نتوانند خودشان را اداره کنند و مجبور می‌شوند نیروهایشان را کم کنند آزمایشگاه را کوچک کنند و هر چه آزمایشگاه‌ها کمتر شود تشخیص بیماری مردم دچار اشکال می‌شود و در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌خورد بنابراین متولیان باید فکری کنند که آزمایشگاه‌ها از این ضرر مالی خارج شوند. در ایران حدود ۵ درصد از منابع سلامت، در علوم آزمایشگاهی هزینه می‌شود در حالی که گفته می‌شود این رقم در بیشتر کشور‌ها عموما ۱۰ درصد است رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از راه حل‌هایی که می‌تواند به آزمایشگاه‌ها کمک کند این است که در بسته‌های حمایت‌های ارزی، برای واردات کیت‌ها و دستگاه‌های آزمایشگاهی که بسیار گران قیمت هستند به آزمایشگاه داران کمک شود. دکتر علیرضا زالی اگر ما بتوانیم هم از ابعاد مختلف هم از نظر ابعاد ارزی و هم از نظر کمک‌های اعتباری داخلی پوشش‌های عمیق‌تر بیمه‌ها برای پوشش‌های علوم آزمایشگاهی و تعرفه‌های منطقی تری برای خدمات آزمایشگاهی در نظر گرفته شود هم می‌تواند به اقتصاد آزمایشگاه‌ها کمک کند هم در درمان موثری باشد. بنا برا ین گزارش، ارائه خدمت باکیفیت آزمایشگاهی به مردم در گرو حمایت‌های دولتی در نوسازی تجهیزات و کمک به تامین ملزومات آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • واژگونی پژو یک‌ نفر را به کام مرگ کشاند
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد